Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

36 besmettingen erbij in de Achterhoek, vooral in Doetinchem en Oude IJsselstreek

GENDRINGEN/DOETINCHEM - Het aantal nieuwe besmettingen met corona in de Achterhoek is de afgelopen week met name in Oude IJsselstreek en Doetinchem gegroeid. Oude IJsselstreek (+11) was te verwachten met de recente uitbraak in Silvolde. 

5 reacties

 • OmeGerrit

  6 maanden geleden
  Heel erg slechte informatie weer: "Doetinchem zag het aantal besmettingen toenemen met 9 naar in totaal 134". Ik weet niet wat hiermee bedoeld wordt. Kijk ik naar de officiele corona-teller dan zijn er in de gemeente Doetinchem in de afgelopen 2 weken 15 gevallen bijgekomen. Ik ga er vanuit dat eerdere besmette personen niet meer besmettelijk zijn na een x aantal dagen. Die 134 zegt dus helemaal niets en zorgt alleen maar voor onbegrip en onrust. Er is in de Achterhoek weinig loos, behalve paniekzaaierij. Hou daar toch mee op.
 • Kameel

  6 maanden geleden
  Tja, zo nodig op vakantie, naar een café, het getal word nog wel hoger. We hebben zo’n welvaart dat we sommige dingen niet willen en kunnen missen. Soms ,mee dingen afwegen, hoe moeilijk het ook is.
 • Nofear

  6 maanden geleden
  ikke, ikke, ikke. Als ik maar op vakantie kan en daarna de rest besmetten. Waarom denkt de grootte meerderheid niet aan de rest van maatschappij? Leef lekker je leven en denk vooral niet aan anderen.
 • Gea

  6 maanden geleden
  Terugkerende vakantiegangers en het minder naleven van de maatregelen helpen niet natuurlijk :(.
 • theo

  6 maanden geleden
  Doesburg had ik wel verwacht hele horders terug van vacantie kan niet missen 
 1. Achterhoeks zorgcentrum Bettekamp in de greep van corona: ‘Wereld van de bewoners is nu heel klein’
  PREMIUM

  Achter­hoeks zorgcen­trum Bettekamp in de greep van corona: ‘Wereld van de bewoners is nu heel klein’

  VARSSEVELD - De corona-uitbraak in zorgcentrum De Bettekamp in Varsseveld lijkt op zijn retour. In de aparte cohortafdeling voor covid-patiënten verblijven nu nog zo’n tien mensen, dat is een halvering van het aantal dat daar eerder verbleef. De impact op de bewoners en familieleden is groot. Zij leven sinds de uitbraak in de tweede week van januari tussen hoop en vrees.
 1. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

 2. Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd
  Play

  Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd

Achterhoek