Volledig scherm
© News United / 112Achterhoek-nieuws

72-jarige breekt in en gooit zoutzuur in gezicht bewoner

TERBORG - Een 72-jarige man uit Gaanderen is zondagavond opgepakt. De man wordt ervan verdacht rond 12.00 uur een bijtende stof in het gezicht van een 52-jarige te hebben gegooid. Dat deed hij in de woning van het slachtoffer aan de Paasberglaan in Terborg. Volgens de politie gebruikte de 72-jarige vermoedelijk zoutzuur.

Het slachtoffer liep lichte verwondingen en ademhalingsproblemen op en is naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is de bewoner weer thuis. Het motief van de 72-jarige is nog onduidelijk.

Indringer
Volgens de bewoners stond de Gaanderenaar die middag plots in hun woning. Hij had een mondkapje voor en droeg een fles bij zich. In die fles zat de bijtende stof. Nadat de 52-jarige het spul in zijn gezicht had gekregen, wist hij de indringer zijn woning uit te werken. Via het alarmnummer kreeg de man te horen dat hij onder de douche moest gaan staan. Vervolgens is hij naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft uit voorzorg metingen in de woning verricht om te onderzoeken of er nog giftige stoffen aanwezig waren. Dat bleek niet het geval. De woning is na het incident gelucht. Agenten hebben daarna onderzoek verricht in de woning.

Het slachtoffer kende zijn aanvaller. Zodoende kon de politie de 72-jarige later die avond oppakken. Hij zit vast voor verhoor.

Achterhoek