Volledig scherm
© Thinkstock

'A18 mogelijk doorgetrokken tot Groenlo'

DOETINCHEM/ARNHEM - De snelweg A18 wordt mogelijk doorgetrokken tot Groenlo. De provincie Gelderland wil laten onderzoeken of dit haalbaar is.

De A18 loopt nu tussen Oud-Dijk en Varsseveld.

Belangrijke verkeersaders
Vanaf Varsseveld loopt de autoweg N18 naar Enschede. „We gaan kijken wat doortrekking van het tracé moet gaan kosten en wat er allemaal voor nodig is", zegt leefbaarheidsgedeputeerde Bea Schouten. De gedeputeerde wil 59.000 euro beschikbaar stellen voor een onderzoek naar doortrekking van de A18. „De A18 en N18 zijn belangrijke verkeersaders in de Achterhoek. Ook om bij de universiteit en grote bedrijven in Twente te komen. Jongeren gaan vaak elders studeren, maar als je wil dat ze zich daarna in de Achterhoek gaan settelen, is het cruciaal dat dit soort dingen goed geregeld is."

Historie
De A18 tussen Oud-Dijk en Doetinchem-Oost werd in 1974 aangelegd. Tien jaar later volgde de doortrekking tot Varsseveld. Vanaf dat moment sloot de A18 direct aan op de N18, ook bekend als de Twenteroute. „Het is echt jammer dat de snelweg destijds niet meteen is doorgetrokken", vindt Schouten, die hoopt dat het geld voor het onderzoek begin 2017 beschikbaar is. „Als Provinciale Staten akkoord zijn, willen we voortvarend te werk gaan."

  1. Paardenconcoursen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscontact’

    Paardencon­cour­sen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscon­tact’

    HENGELO/ DINXPERLO - Paardenconcoursen en lessen met pony’s en paarden zijn in de hele Achterhoek afgelast vanwege de dreiging van het rhinovirus. Zo gaan bij rijvereniging De Gompert in Hengelo de selectiewedstrijden dressuur voor pony’s dit weekend niet door. Bij de Grensruiters in Dinxperlo is er geen enkele les tot en met volgende week zondag, 22 december.

Achterhoek