Volledig scherm
PREMIUM
De Achterhoekse raad met 49 raadsleden controleert de Achterhoek Board. © DG

Achterhoeks Board én raad van start

DOETINCHEM - Of het een historisch moment is moet de geschiedenis uitwijzen maar maandagavond was de eerste vergadering van de Achterhoek Board in de DRU in Ulft. Nog nooit was de Achterhoek zo'n eenheid. 

Dat vanuit de veronderstelling dat de zeven Achterhoekse gemeenten pas echt serieus in Arnhem, Den Haag en Brussel worden genomen wanneer ze als eenheid optrekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Door app Ongehinderd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassingen

    Door app Ongehin­derd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassin­gen

    GENDRINGEN - Alles wat gehandicapten willen weten over de toegankelijkheid van voorzieningen als winkels, restaurants en bibliotheken in Oude IJsselstreek kunnen ze opzoeken met de app Ongehinderd. De gemeente is de eerste in de regio die meedoet aan de app. Mede op initiatief van de inclusiewerkgroep van Oude IJsselstreek die probeert van de gemeente de meest toegankelijke van Nederland te maken.

Achterhoek