Archieffoto (2008) van Sander Berendsen van Warboel (met microfoon) tijdens het sinterklaasfeest in schouwburg Amphion.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto (2008) van Sander Berendsen van Warboel (met microfoon) tijdens het sinterklaasfeest in schouwburg Amphion. © theo kock

Achterhoeks brein achter peutermuziek neemt stelling in pietendiscussie: ‘Veranderen moet, maar zonder polariseren’

vrijdaginterviewZelfs de NOS belt Sander Berendsen met de vraag hoe hij over Zwarte Piet denkt. Geen Wonder. Het brein achter Warboel, de muziekband voor kleuters, en de succesvolle Doetinchemse intocht wordt gezien als hét Achterhoekse sinterklaasgeweten.

5 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  Iedereen mag zich ermee bemoeien, we leven gelukkig in een vrij land.
 • Pim

  2 maanden geleden
  Sommige mensen denken dat Pieterbaas discriminerend is, anderen denken bij een zwarte piet aan een typisch mannelijk geslachtsdeel, vooral Belgen.Ik laat mij niet aanpraten dat dit kinderfeest racistisch is, ook nooit geweest.
 • christiaan

  2 maanden geleden
  Gouden piet? Prima, maar een zwarte moet dan ook nog gewoon kunnen toch? Want je zegt zelf al: "iedereen wil graag een vrolijk en leuk kinderfeest!" Dus dan kan je niet de ene kleur wel verbieden en een andere niet.
 • wim doodhagen

  2 maanden geleden
  Kinderen zien Piet, het doet er niet toe welke kleur Piet is. - Daar zit de oplossing: iedereen wil graag een vrolijk en leuk kinderfeest! Waarom krijgt Piet dan geen prachtige kleur om zijn vrolijke, positieve rol extra te accentueren? Maak er een Gouden Piet van (ook handig met de liedjes, want het is twee lettergrepen net als Zwarte. Kunnen alle Sinterklaasliedjes snel veranderd worden.)
 • DeStadswesp

  2 maanden geleden
  Aqasi had zich er niet mee moeten bemoeien , nu is het hele feest naar de knoppen ,het is een kinderfeest geen politiek gelul fijn weekend
 1. Boeren zetten in op vertragen landschapsvisie: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’
  PREMIUM

  Boeren zetten in op vertragen landschaps­vi­sie: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’

  GENDRINGEN - ,,Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’’ Lars Eringfeld uit Voorst spreekt voor 45 agrariërs uit Oude IJsselstreek als hij zegt dat de gemeente meer tijd moet nemen en vooral beter met boeren moet overleggen over de omstreden landschapsvisie. Woensdagavond 13 januari spreekt hij namens de boeren in tijdens een commissievergadering over het onderwerp.
 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Achterhoek