Arne Eindhoven (foto) en Jeroen van der Werff hebben een systeem bedacht waarbij opgewekte stroom efficiënt kan worden opgeslagen en pas wordt teruggeleverd als dat nodig is.
Volledig scherm
PREMIUM
Arne Eindhoven (foto) en Jeroen van der Werff hebben een systeem bedacht waarbij opgewekte stroom efficiënt kan worden opgeslagen en pas wordt teruggeleverd als dat nodig is. © theo kock persfotografie

Achterhoekse oplossing voor overvol stroomnet: ‘Groene energie opslaan en pas terugleveren als het nodig is’

HEELWEG - Waarom zonne- en windenergie direct een overvol stroomnet opsturen, als je het ook kunt aanbieden als er wél plek is op het net? Arne Eindhoven en Jeroen van der Werff uit Heelweg zeggen een methode te hebben ontwikkeld waarmee dit kan.

2 reacties

 • m bruijn

  1 maand geleden
  Voor een 5kW installatie kost dus €2500. Dat is een forse hap en maakt zonne-energie zo'n 50% duurder als de installatie net zo lang meegaat als de zonnepanelen. De hamvraag is dan: hoe lang gaat dit mee en wat gaat de afvoer dan kosten?
 • N. Thijssen

  1 maand geleden
  Netbeheer en de wetgeving dient wellicht een (of meerdere) verplichtte afnemer(s) bij een aanvraag van een zonnepark/windmolenpark mee te nemen, om piekproductie en overbelasting te voorkomen.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Achterhoek