Volledig scherm
PREMIUM
Leon Masselink in zijn wijngaard in Gendringen. © theo kock

Achterhoekse wijnboeren positief over oogst

DOETINCHEM Hittegolven, droogte, regen: de Achterhoekse wijnboeren hadden het afgelopen seizoen te maken met de nodige uitdagingen. Nu de druivenoogst voor een belangrijk deel achter de rug is  kan de balans worden opgemaakt. En die is overwegend positief.

Bij wijngoed Montferland in Gendringen moet pakweg nog een kwart van de druiven worden geplukt, zegt Leon Masselink. Door de warmte is de oogst dit jaar zo’n veertien dagen vroeger dan normaal, zegt hij. ,,We hebben niet het enorme volume van vorig jaar, het is gemiddeld. Maar van de kwaliteit van met name de rode wijn verwacht ik veel. Die druiven zijn perfect qua rijping en grootte. En ook over de kwaliteit van de druiven voor de witte wijn en de rosé  ben ik best tevreden.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek