Volledig scherm
De loods moet als verloren worden beschouwd. © DG

Afgebrand bedrijfspand in Gendringen mogelijk aangestoken

GENDRINGEN - Het afgebrande bedrijfspand aan de Industrieweg in Gendringen is mogelijk  aangestoken, zegt de politie. In de nacht van maandag op dinsdag vatte de loods van het voormalige Recycling Oost - gelegen schuin tegenover de tennisclub - vlam. De brandweer moest met groot materieel uitrukken om de brand te bestrijden. 

De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting. 

Twee weken geleden werd de bebording van Recycling Oost weggehaald, dus het vermoeden bestaat dat de loods in handen is van een ander bedrijf. Maandagmorgen werd op het bedrijfsterrein door getuigen nog een agent op een motor gesignaleerd. Vanaf maandagmiddag is er geen activiteit meer gezien op het bedrijfsterrein.

De loods is zwartgeblakerd en mag als verloren worden beschouwd. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het belendende pand, dat van de loods wordt gescheiden door een brandmuur. In het belendende pand zit onder meer een boksschool en een researchafdeling van een koffiebedrijf. Wel hebben ze daar last van rookschade. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek