Volledig scherm
PREMIUM
Donderdag werd een inval gedaan bij afvalverwerker Ter Horst. © Jan Ruland van den Brink

Afvalverwerker Ter Horst tot directe actie gedwongen: 'De stank is niet te harden'

VARSSEVELD - De vuilstapel is meters te hoog, er liggen veel te veel accu's en er lekt koelvloeistof weg. Bij een inval bleek donderdag dat er nogal wat schort aan de werkwijze van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld. Buurtbewoners zijn blij dat nu actie wordt ondernomen.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie werd afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst donderdag binnenstebuiten gekeerd. Er zijn controles uitgevoerd op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden. 
De inval werd mede uitgevoerd op basis van klachten uit de buurt. ,,Het zou tijd worden dat er naar Ter Horst wordt gekeken’’, zegt een buurman. ,,Ik heb op het erf last van vliegen, kraaien én meeuwen die op het vuil afkomen. De stank is niet te harden als de wind deze kant opstaat. Soms kunnen we met het mooie weer niet eens buiten zitten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek