Volledig scherm
Oud-politiechef Ad Lieftink is blij met de spullen die hij kreeg van zijn voormalige collega's van de Achterhoekse politie. © Politie

Agenten verblijden oud-politiechef in verpleeghuis met ‘eigen werkplek’

TERBORG/ ’S-HEERENBERG - Oud-politiechef Ad Lieftink is deze week door zijn voormalige collega's verrast met een pakket aan politiespullen. Met onder meer een pet, een paar pennen en een politiekladblok heeft hij nu een ‘eigen werkplek’ in het verzorgingstehuis waar hij tegenwoordig verblijft.

Lieftink was leidinggevende van de politieteams in ’s-Heerenberg (tot 1998) en Terborg (tot 2003). Hij kreeg oktober 2017 een hersenbloeding en leeft sindsdien ‘in zijn eigen wereld'.

In het verzorgingstehuis vertelt hij iedereen vol enthousiasme nog dagelijks over zijn tijd bij de politie. Toen collega's van de Achterhoekse politie dit hoorden, zijn ze bij Lieftink op bezoek gegaan. En níet met lege handen: ‘We hebben hem verrast met spullen zodat voor hem een hoekje gecreëerd kan worden waar hij, net als vroeger, zijn processen-verbaal kan schrijven’, schrijft de politie Oude IJsselstreek op Facebook.

Op de begeleidende foto is een intens gelukkige Lieftink te zien, met politiepet op en een boekje in zijn handen, alsof hij niet kan wachten weer de processen-verbaal te gaan schrijven.

Honderden likes

De actie leidt tot veel positieve reacties op Facebook. Het bericht zelf heeft honderden likes gekregen en de mensen reageren vol respect op het bezoekje. ‘Geweldig! Fijn dat jullie dit voor hem gedaan hebben', schrijft Karin Hogeweide Winkels. En Jolanda Otters: ‘Wat een mooi gebaar.... iemand wie vergeet, zelf niet vergeten... Daar krijgt toch iedereen een warm gevoel van!!!'.

Ook worden er herinneringen opgehaald aan Lieftink. ‘Was een mooie tijd op de groep Bergh', schrijft Rob Kok. Barbara Sessink had het altijd erg gezellig met Lieftink: ‘Wat een mooi gebaar! Vroeger werkte ik als telefoniste bij de politie in Terborg, en ging ik regelmatig roken bij Ad, was altijd heel gezellig'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek