Volledig scherm
PREMIUM
Vooraanzicht van het Almende College in Silvolde zoals dat er straks uit moet komen te zien.. © Architektengroep Gelderland / RoosRos Architecten

‘Alle VMBO naar Ulft en bespaar zo miljoenen’

DEN HAAG/SILVOLDE – Omwonenden van het Almende College in Silvolde hopen dat de Raad van State een dikke streep haalt door het uitbreidingsplan van de school aan de Laan van Schuylenburgh.

Dinsdag werd op verzoek van zeven omwonenden, ondersteund met 600 handtekeningen, een spoedprocedure gehouden om een schorsing van het bestemmingsplan af te dwingen.  De actievoerders snappen niet waarom de gemeente Oude IJsselstreek zoveel geld steekt in een uitbreiding van de school in een kwetsbaar groen natuurgebied tussen Terborg, Ulft en Silvolde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek