Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Almende College, locatie Isala in Silvolde tijdens de kleine pauze. De nieuwbouw moet naast dit gebouw komen. Archieffoto © Jan Ruland van den Brink

'Almende moet zelf forse prijsstijging voor nieuwe school ophoesten'

SILVOLDE - Het schoolbestuur van het Almende College moet de drie miljoen euro duurdere nieuwe vmbo-afdeling zelf betalen. De gemeente Oude IJsselstreek moet de school aan deze vorig jaar gemaakte afspraak houden. Dat vindt de oppositie in de gemeenteraad.

Voor VVD, PvdA, SP en D66 is het duidelijk dat in het vorig jaar met de school gesloten contract over de kosten van de nieuwbouw staat dat prijsstijgingen voor rekening en risico van de school zijn. Het Almende College, dat een nieuwe vmbo-afdeling in Silvolde wil concentreren, is onderdeel van Achterhoek VO. Die stichting omvat in totaal dertien scholen in de Achterhoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek