Controle bij huisvesting voor migranten afgelopen dinsdag in Didam.
Volledig scherm
PREMIUM
Controle bij huisvesting voor migranten afgelopen dinsdag in Didam. © Theo Kock

Arbeidsmigranten in Gendringen zijn door eigenaar op straat gezet, die ontkent: ‘Ze schrokken van de politie bij de controle’

GENDRINGEN - Vijf arbeidsmigranten zijn woensdagnacht op straat gezet in Gendringen nadat er eerder op de avond een controle van de overheid in het pand was geweest. Volgens burgemeester Otwin van Dijk heeft de verhuurder de migranten uit de woning gezet.

3 reacties

 • Jan Nuvens

  10 maanden geleden
  Meer dan voldoende signalen om eens vaker langs te komen zou ik denken, identiteitsbewijs innemen door je werkgever annex huisbaas en op straat gezet worden a,s je met autoriteiten spreekt. Dit soort werkgevers zijn gewoon hedendaagse koppelbazen die de ellende van anderen niet alleen misbruiken maar zelfs vergroten.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  10 maanden geleden
  En veel van die burootjes hebben mega steun aangevraagd wegens corona Maar iedereen werkte gewoon door Eigenaren vaak niet Nederlands en geld weggesluisd.
 • Bennie Kok

  10 maanden geleden
  uitzendbureaus zijn gewoon koppelbazen die de arbeiders van alle kanten uitbuiten en er zelf financieel heel goed mee wegkomen !
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Achterhoek