Volledig scherm
Exteriuer van de Raad van State. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Bedrijven in buitengebied Oude IJsselstreek
naar rechter om bestemmingsplan

DEN HAAG/GENDRINGEN - Vier bedrijven in het buitengebied van Oude IJsselstreek zijn zo ontevreden over het bestemmingsplan Buitengebied dat ze de gemeente voor de Raad van State hebben gedaagd. De ondernemers vrezen voor hun voortbestaan.

Boomzorg Jasper Steenbergen aan de Idinkweg in Varsseveld verzet zich tegen de bestemming van een woning op vijftien meter afstand van zijn bedrijf. Het is een voormalige bedrijfswoning, die na verkoop de bestemming ‘specifieke vorm van wonen’ kreeg. Steenbergen vreest dat zijn bedrijf, waar veel geluid van af komt, moet sluiten als de bewoner om handhaving vraagt. Daarom wil hij dat het huis weer als ‘bedrijfswoning’ wordt bestempeld.

Detailhandel

Bullée Breedenbroek wil aan de Terborgseweg een detailhandel in sierbestratingsmateriaal, maar dat kan niet met de bestemming ‘agrarisch loonbedrijf’. Hoewel de gemeente het agrarische karakter van het gebied wil behouden, worden de bezwaren van Bullée opnieuw bekeken, zei een woordvoerder.

Geschrapt

Voor de gebroeders Heister aan de Voorbroek in Terborg is hun hele bedrijfsbestemming geschrapt, omdat het bedrijf is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. ,,Maar hier wordt volop gewerkt”, zei een bedrijfswoordvoerder. ,,Er worden werkweken gemaakt van tachtig uur.”

Het bedrijf schreef zich uit omdat het af wilde van administratieve rompslomp.

Dakdekker

Een dakdekker uit Westendorp tenslotte vindt dat hij op zijn bedrijf te weinig bouwmogelijkheden heeft. En twee bewoners van de Acacialaan in Netterden protesteerden tegen de bedrijfsbestemming voor metaalbedrijf Wanders aan de Amtweg. Zij vinden Wanders niet passen in hun woonomgeving en willen dat er iets gedaan wordt aan de bodemverontreiniging op het bedrijfsterrein.

Uitspraak binnen enkele weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek