Volledig scherm
Het Oktoberfest bij Radstake in Heelweg. © Jan Ruland van den Brink

'Beregezellig’ Oktoberfest bij Radstake in Heelweg

HEELWEG - Met zo'n 4.000 bezoekers was de enorme tent bij Radstake zondag goed gevuld. De sfeer bij het Oktoberfest zat er van meet af aan goed in. 

,,Het was beregezellig", zegt eigenaar en organisator Robert Venderbosch. De meeste bezoekers waren in stijl gekomen: de heren in geruit overhemd met lederhosen en de dames in dirndl jurken. Behalve de grote tent, waar aan lange tafels de pullen bier werden uitgeserveerd en de bands optraden, waren er nog twee kleinere tenten met een restaurant en een discjockey. 

Tevreden

 ,,Alles is perfect gelopen", aldus een tevreden Venderbosch. Hij verheugt zich al op de jubileumeditie van volgend jaar, dan wordt voor de 25ste keer het Oktoberfest in Heelweg gehouden. En ook dan verwacht hij weer bezoekers uit de wijde omgeving. ,,Ze komen zelfs vanuit Noord-Limburg naar de Achterhoek.”

Volledig scherm
Oktoberfest bij Radstake in Heelweg. © Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
De enorme tent voor het Oktoberfest bij Radstake in Heelweg. © Jan Ruland van den Brink
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek