Boeren voor het kantoor van de CBL in Leidschendam.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren voor het kantoor van de CBL in Leidschendam. © Rutger van Lier/FDF

Boeren duiken op bij supermarktbranchevereniging: ‘Nu met elkaar praten’

videoLEIDSCHENDAM - Zo’n kleine 200 boeren demonstreren vrijdagmiddag voor het hoofdkantoor van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel in Leidschendam. De boeren willen in gesprek met het bestuur van de branchevereniging over een beter verdienmodel.

19 reacties

 • KERKHOFF

  11 maanden geleden
  Verdien model hebben de boeren zelf terziele gebracht. Veiling wijze omgezet van klok verkoop naar voorbieden(zeg maar hoeveel je over een paar dagen/weken wilt hebben en tegen welke prijs) is de doodsteek geweest.
 • A V

  11 maanden geleden
  Dat moet je een beetje met een korreltje zout nemen hoor niet de kost kunnen verdienen, een onderzoek heeft uitgewezen dat de gemiddelde boer zo.n 60.000 euro op jaar basis verdient!
 • de heer J. Zomers (67)

  11 maanden geleden
  De regering in Duitsland is de boeren te hulp geschoten.Ze hebben per 1 juli de BTW op melk, kaas, eieren, vlees, groente en fruit verlaagd naar 5%.Carola Schouten wil dit hier nu ook gaan doen... van 9 naar 5%.Mark Rutte is dit niet van plan - wel gaat hij akkoord dat per 1 september de 1,5 meter iets omlaag gaat... maar dan gaat de BTW van 9 naar 10 procent. 
 • Martin

  11 maanden geleden
  Als ik lees dat een boer met 80 stuks melkvee nog niet de kost kan verdienen, dan is er iets goed mis in dit land. Suggestie: direct stoppen met dit soort onrendabele bedrijven met steun van de overheid.
 • Robert Ham

  11 maanden geleden
  En ik maar denken dat de boer het altijd maar zo druk had met werken. Ik wou dat ik zo veel tijd vrij kon maken

Achterhoek