Riemke de Boer is zo goed als blind en heeft tal van andere aandoeningen. Toch krijgt zij maar zeer beperkte huishoudelijke hulp, waardoor ze zelf moet bijbetalen om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Riemke de Boer is zo goed als blind en heeft tal van andere aandoeningen. Toch krijgt zij maar zeer beperkte huishoudelijke hulp, waardoor ze zelf moet bijbetalen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. © theo kock persfotografie


Riemke (74) uit Terborg is bijna blind en nu krijgt zij minder hulp thuis, gemeente vindt dat ze het zelf kan

TERBORG - Zo goed als blind, niet aangeboren hersenletsel, bij tijd en wijle oncontroleerbare spasmen, een rolstoel om je in te verplaatsen, regelmatig zo moe dat er de hele dag weinig rest dan bed of bank. Riemke de Boer (74) uit Terborg heeft het allemaal.

7 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 maand geleden
  Hier is maar 1 enkel woord voor : SCHANDALIG!!
 • theo houkes

  1 maand geleden
  Tjonge jonge waar zijn die ambtenaren toch mee bezig hebben ze nou niks anders te doen dan mensen pesten ik ben benieuwt hoe hun het straks als ze zelf hulpbehoevend zijn ervaren om alles afgepakt te worden
 • F.H Wouters

  1 maand geleden
  Het nieuwe meedenken anno 2021. Wat een bekrompen gedoe. Stel die ambtenaar raakt ook gehandicapt (uiteraard niet te hopen) zegt de gemeente dan ook: "Sorry beste man, hebt goed werk verricht, maar nu je niets meer toevoegt aan de economie, mag je het zelf regelen. Wat een bureaucratie!!
 • jan Gal

  1 maand geleden
  Heel veel paarse krokodil houdende ambtenaren verschuilen zich achter allerlei regels. Zelf eens nadenken dat is voor hun een stuk moeilijker. Zouden ze dit ook zo regelen bij hun naasten?
 • Piet Britsemmer

  1 maand geleden
  Sinds de gemeente dit moeten regelen is er geen touw meer aan vast te knopen. Het is maar net wie je aan de keukentafel treft. Ook is er een groot verschil tussen de gemeentes, hoe zij dit beoordelen.
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

Achterhoek