Volledig scherm
© Eric Schuurman/Twitter

Brand ijzergieterij Terborg is meester, twee mensen gewond

TERBORG - Bij ijzergieterij Lovink aan de Lovinkweg in Terborg is vanmiddag een brand uitgebroken. Een 200 litervat met alcohol vatte rond 16.15 uur vlam, meldt een woordvoerder van de brandweer. Het is nog onbekend hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Rond 18.20 uur werd gemeld dat de brand was geblust, een kwartier later werd het sein brand meester gegeven, aldus de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Gewond
Door het vuur in de productiehal zijn twee mensen gewond geraakt. Eén van hen is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Het tweede slachtoffer raakte lichtgewond en is ter plaatse behandeld. Over de aard van de verwondingen kan de brandweerwoordvoerder weinig zeggen. „De brandwonden van het zwaargewonde slachtoffer zijn in ieder geval niet levensbedreigend.”

Ontruimd
Het bedrijfspand aan de Lovinkweg is ontruimd en er is niemand meer binnen. „Iedereen staat veilig buiten”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Schuim
De brandweer was met vier voertuigen ter plaatse. Het blussen gebeurde met schuim, omdat alcohol niet met water geblust kan worden.

Rook
In het begin ontstonden grote, zwarte rookpluimen die in de wijde omtrek zichtbaar waren. Inmiddels is er niet zo'n hevige rookontwikkeling meer. Desondanks adviseert de brandweer mensen in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden. „Rook is altijd gevaarlijk.”

Volledig scherm
De vlammen staan uit het dak bij de brand in ijzergieterij Lovink Terborg. © @Reaching10k/ Twitter
Volledig scherm
Forse rookontwikkeling door de brand in Terborg. © Rutger Hendriksen

Achterhoek