Voorbeeld van een zonneveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van een zonneveld. © Caspar Huurdeman

Breed verzet tegen zonneparken in Oude IJsselstreek: tal van bezwaren van bewoners

GENDRINGEN - De mogelijke komst van zonnevelden op verschillende plekken in de gemeente Oude IJsselstreek stuit op tal van bezwaren van bewoners. Tijdens een informatieve bijeenkomst voor de gemeenteraad namen burgers uit alle hoeken van de gemeente gisteravond de gelegenheid te baat om hun bedenkingen uit te spreken.

13 reacties

 • P.A. Jansen

  3 weken geleden
  De eerste opbrengst van ieder energieproject is een actiegroep. 'Natuurlijk zijn we voor groene energie, maar ......' Maar er zal toch iets moeten gebeuren in de energietransitie. Dat probleem is afgeschoven naar gemeentes. Gemeentes moeten nu salomonsoordelen vellen. Ze zullen het nooit goed kunnen doen voor iedereen. Is het niet beter er een taak voor het Rijk van te maken? Dan zit de zondebok verder weg. En is het uiteindelijk een landelijk probleem in ruimtelijke ordening.
 • Rene Willemsen

  1 maand geleden
  De Gemeente OudeIJsselstreek wil zich maar wat graag van haar innovatieve zijde laten zien zoals bij de DRU fabriek het geval is. Zou het nu geen mooi gebaar zijn voor de Gemeente Oude IJsselstreek om "de Fakkel" vol te hangen met flexibele zonnepanelen.Dan komt de dru fabriek ook eens uit de rode cijfers en heeft die dure schoorsteen ook nog eens een nuttige functie verkregen.
 • Rene Willemsen

  1 maand geleden
  Als die zonnepanelen die er zonodig moeten komen nu eens op het dak en de muren op de oost,zuid , zuid,zuidwest zijde van de watertoren in Ulft worden geplaatst heeft men ook al een behoorlijk groot opervlakte te pakken.Bijkomend voordeel de panelen zijn veilig tegen vandalisme beschermt daar ze op een afgesloten terrein hangen.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  @Jan Nuvens jou vrees is gegrond. ik ben pertinent tegen wat voor landschapsverontreiniging dan ook. trouwens ik praat niet voor mijzelf als ik opkom voor de natuurwaarden in dit land. wat mijn achtertuin betreft nou dat is dan jammer ik heb geen tuin. wat het opvoeren van eigen belangetjes betreft dan zou ik zeker tegen de plannen ageren. er geld voor dit soort projecten maar een belang en dat is het belang van de investeerder en niet de burger.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  @Johann, Not In My BackYard, oftewel het ergens op zich mee eens zijn zolang het maar niet bij jezelf in de omgeving is. Maar ik vrees dat jij en ik het niet met elkaar eens gaan worden op dit vlak, geeft niet want discussie helpt bij meningsvorming. Ben zelf zeker ook geen voorstander van al te veelomvattende overheidsprojecten maar het opvoeren van eigen belangetjes om echt noodzakelijke veranderingen te blokkeren staat mij nou eenmaal tegen.
 1. Geld terugvragen in toeslagenaffaire duurt lang en hakt erin bij ouders, ziet Kristel: ‘Litteken wordt weer opengehaald’
  PREMIUM
  video
  2

  Geld terugvra­gen in toeslagen­af­fai­re duurt lang en hakt erin bij ouders, ziet Kristel: ‘Litteken wordt weer openge­haald’

  WESTENDORP - De erkenning dát ze zijn benadeeld en een beloofde compensatie, die zijn er. Maar wie denkt dat gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire moeiteloos en snel hun geld terugkrijgen, heeft het mis. ,,Het is een lang en lastig traject dat sommige ouders niet alleen redden", zegt Kristel de Waal, die andere gedupeerden zoveel mogelijk helpt in de strijd voor compensatie.

Achterhoek