Volledig scherm
PREMIUM
In 's-Heerenberg werd begin deze maand een woning gesloten op last van de burgemeester. © Theo Kock

Burgemeesters sluiten steeds vaker drugspanden in de Achterhoek

GENDRINGEN - Achterhoekse burgemeesters hebben het afgelopen jaar al minimaal 13 drugspanden tijdelijk gesloten. Deze week nog werd bekend dat in Gendringen, Varsselder en Hummelo panden zijn gesloten na de vondst van drugs. ,,Het wordt tijd dat mensen die zich bezig houden met het verbouwen of verhandelen van drugs zenuwachtig gaan worden", waarschuwt burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek.

Inmiddels hebben bijna alle burgemeesters al een keer gegrepen naar het instrument van sluiting. Aalten, Oude IJsselstreek en Berkelland zijn koploper met elk drie pandsluitingen. Gisteren sloot burgemeester Besselink van Bronckhorst voor het eerst een schuur waar voor de tweede keer in een jaar tijd een hennepkwekerij  was aangetroffen. De schuur mag een half jaar niet gebruikt worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek