Cashvrij maken zwembad leidt tot bedreiging, personeel wil zelfs stoppen: ‘Te bizar voor woorden’

MET VIDEOTERBORG -  Meerdere personeelsleden van sportcentrum en zwembad Laco Oude IJsselstreek zijn de afgelopen dagen verbaal bedreigd. Dit omdat boze bezoekers niet accepteren dat er niet meer met muntgeld kan worden betaald, zegt Alex van Broekhoven, manager van exploitant Laco van het Terborgse zwembad.

28 reacties

 • Elbert Jansen

  4 dagen geleden
  Hans Blom. Inderdaad voor de veiligheid van het personeel. Sinds het geld uit het OV verdwenen is en chauffeurs niet met hele bakken contant geld meer over straat hoeven is het aantal overvallen drastisch teruggelopen. Je kunt dat wel afdoen als een "dooddoener" maar het is wel de waarheid. Cashgeld zorgt voor veel ellende in onze samenleving. Ik begrijp het personeel van het zwembad dus als geen ander. Met een bankpas kun je overal betalen. We leven niet meer in het tijdperk van de "postduif".
 • Jan Nuvens

  4 dagen geleden
  Niet heel handig van LACO, maar alle onderstaande reacties waar wordt geschermd met het schijnargument "wettig betaalmiddel", een snelle blik op de site http://rijksoverheid.nl leert het volgende "De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Winkeliers mogen contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel geven winkeliers meestal aan welke betaalmiddelen ze niet accepteren. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers."
 • Hans Blom

  4 dagen geleden
  Voor de veiligheid van van het personeel , wat een dooddoener
 • Martin De Beer

  5 dagen geleden
  Belachelijk, je moet overal gewoon met het wettelijke betaalmiddel muntgeld kunnen betalen. Alleen in NL doet men zo krampachtig over contant, in de landen om ons heen kan je gewoon briefjes van 100 pinnen en betaald het gros nog met cash.
 • Martijn Wolsink

  6 dagen geleden
  Ik vind zeker dat het mogelijk moet zijn om met contant geld te betalen, maar wat hier voor het gemak even vergeten wordt is dat het voor ondernemers veel meer kost om contante betalingen te accepteren, veiligheid, fout marges en niet te vergeten de hoge kosten die banken rekenen voor het storten van contant geld en het opnemen van wisselgeld en de beperkte stort mogelijkheden maken het veel duurder. Als we willen dat we contant kunnen blijven betalen zal er regelgeving voor banken nodig zijn.
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Achterhoek