Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Celstraf voor beroving van 1300 euro en verschillende spullen na gay-contact

TERBORG - Een 30-jarige man uit Terborg is donderdag veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij 17 maart na een gay contact in Doetinchem zijn gastheer met een mes beroofde.

De man belde aan bij de woning, waarna direct een verhit spel plaatsvond. Volgens de aangever hadden ze kort daarvoor via een chatsite afgesproken. Na gedane zaken gingen de mannen slapen. Maar bij het wakker worden pakte de bezoeker een mes en zette dat op de keel van zijn gastheer.

Hij ging er vandoor met sleutels, telefoon en spullen, en pinde voor 1300 euro met de pincode die hij afdreigde.

‘Ik had scooterpech’

De verdachte bekent het verhaal, inclusief de seks, maar bestrijdt een ding: dat hij de afspraak de avond ervoor via een gay sekssite maakte en er naar toe ging met seks als doel.

,,Ik kreeg hier vlak bij scooterpech en ken niemand anders in de buurt. Hem kende ik toevallig en ik wist dat hij hier woonde. Hij bleef aan me plukken en wilde mij geen geld lenen voor mijn scooterpech”, zei de man. ,,Ik raakte in paniek, ik wist niet wat ik daar allemaal aan het doen was.”

Spijt

De man kampt met verslaving en zwakkere begaafdheid en heeft veel spijt. De voorwaarde bij de voorwaardelijke straf is dan ook dat hij zich laat behandelen.

De straf was even hoog als de officier van justitie had geëist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek