Inval bij Ter Horst.
Volledig scherm
PREMIUM
Inval bij Ter Horst. © Jan Ruland van den Brink

Celstraffen geëist voor grootschalige afvalfraude bij recyclingbedrijf Varsseveld

ZWOLLE – Tegen twee hoofdverdachten van grootschalige fraude met accu’s en de opslag van asbest op het terrein van afvalverwerker Ter Horst zijn maandag celstraffen geëist. Volgens het Openbaar Ministerie was niet alleen de administratie vervalst, maar stonden de accu’s zo opgeslagen dat ze brandgevaar opleverden.

3 reacties

 • Bertus Tuenter

  3 weken geleden
  @Katie Willems,wat een onzin,natuurlijk werden de accu's niet gedumpt in een waterplas ze worden ingekocht en later doorverkocht aan een gespecialiseerd bedrijf die ze recycled.Ze bevatten lood wat hergebruikt wordt,een personen auto accu doet gemiddeld zo'n 8 euro, je gaat er toch niet voor betalen om ze dan in een waterplas te dumpen!
 • G.J.W Wassink

  3 weken geleden
  Ter Horst wordt hier omschreven als één van de zwaarste criminele bedrijven in NL wat in mijn optiek misplaatst is. Ze zullen best wel wat afvalzaken onduidelijk afgehandeld hebben maar dat betekent niet dat het een criminele organisatie is. Ook de reactie van Katie Willems refererend aan onbewezen afvaldumpingen 40 jaar geleden is erg tendentieus. Onze ervaringen met ter Horst als sloper enige jaren geleden zijn positief; ze hebben erg netjes gesloopt en alles netjes en schoon achter gelaten.
 • Katie Willems

  3 weken geleden
  Het bedrijf staat vanaf de oprichting door de twee broers al bekend om fraude en milieuschandalen. In de jaren '80-'90 kon je daar je accu's brengen. Daar kon je ze wel kwijt. Ze werden gewoon gedumpt in een zandwinningplas. Daar weten sommige ex-gemeentebestuurders nog van.
 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Achterhoek