Erwin de Roo en Maikel Sellink in de Tour.
Volledig scherm
Erwin de Roo en Maikel Sellink in de Tour. © Eigen foto

Dankzij deze mannen was de Achterhoekse vlag te zien op televisie tijdens de Touretappe

HAUTES-ALPES - Twee Achterhoekers waren aandachtig toeschouwers van een van de spannendste edities van de Tour de France in de afgelopen tien jaar. Maikel Sellink uit Varsseveld en Erwin de Roo uit Groenlo moedigden gisteren Steven Kruijswijk en consorten aan op de mythische Col du Galibier (waarvan de top hoger is dan 2.600 meter). 

Niet zoals Sellink aangeeft tussen de losgeslagen idioten, wél met een vlag van de Achterhoek in de lucht.

De Galibier is de berg waar het duo in 2012 de Tristan Hoffman Challenge organiseerde. Deze Alpenreus werd voor het goede doel Kanjers voor Kanjers getrotseerd. Sellink en De Roo zeiden destijds al tegen elkaar: we komen hier nog een keer terug. Vandaar dat ze dinsdag in de auto stapten en woensdag en gisteren van circus Tour de France genoten.

Sellink: ,,Ik ben bij de Giro en de Vuelta geweest en heb allerlei wedstrijden in Nederland en België bezocht. Maar de Tour, dat is iets speciaals. Wij hebben veel respect voor de organisatie, die van iets groots en hectisch toch iets ontzettend moois kan maken. In de plaats Gap zag je drie uur na de finish helemaal niets meer terug van het circus. Wij kijken ook naar dat soort dingen.”

Achterhoekers onder elkaar

Wat hun bliksembezoek aan Frankrijk nog aardiger maakte, was de ontmoeting met Achterhoeker Tristan Hoffmann, die momenteel als ploegleider bij Bahrain Merida in koers zit. ,,En we hebben nog met Servais Knaven gepraat. Die komt uit de Liemers. Voor hem wordt het ook nog een spannende Tour. Geen enkel team is deze editie echt dominant.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek