Volledig scherm
PREMIUM
Hans Epping. © Jan Ruland van den Brink

De directeur die 100.000 kilometer naar school fietste

ULFT - Na 43 jaar in het onderwijs, waarvan 38 jaar als directeur, neemt Hans Epping vandaag afscheid van van de Oersprong in Ulft. In het dorp is hij meer dan 18 jaar schooldirecteur geweest. Epping wordt in december 65 en gaat met vroegpensioen. Een monoloog over onderwijs, fietsen en koken.

Onderwijs

Quote

Alles draait om het opbouwen van een relatie: tussen collega's, leerkrach­ten en kinderen maar ook met ouders.

,,Ik ben nu 64 jaar en heb in totaal 43 jaar in het onderwijs gewerkt. Op mijn 25ste werd ik al directeur op mijn eerste school. Eerst in het westen van het land, later ben ik hierheen gekomen. Was de baas van de Jorisschool in Borculo en Het Kompas in Doesburg, voor ik in 2000 aan het hoofd kwam te staan van De Dobbelsteen in Ulft. Zo'n tien jaar later kwam een fusie voor het eerst aan de orde, met de renovatie van de Vogelbuurt. Toen de krimp hard toesloeg in de Achterhoek, zijn we de gesprekken gestart met de Antoniusschool en samen gegaan. Daar is in 2016 de Oersprong uit ontstaan. Een prachtige, maar grote school met zo'n 350 leerlingen. Het was een enorme uitdaging die twee culturen samen te smelten tot één. Alles draait daarbij om het opbouwen van een relatie: tussen collega's onderling, de leerkrachten en kinderen maar ook met de ouders. Nu we twee jaar draaien zie ik dat dat goed is gelukt en draag ik met een gerust hart het stokje over.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek