De ‘dracula-mier’ teistert Ulft al jaren: ‘Duizenden tegelijk liepen over de vensterbank’

videoULFT - Het draaigatje een nieuwe plaag? Niet voor bewoners van de Meidoornstraat in Ulft. Inwoners van het Achterhoekse dorp hebben al jaren last van deze mierensoort, die zelfs tot ín de huizen doordringt.

,,De mieren liepen hier over de vensterbank. Met honderden, duizenden tegelijk. Hopeloos”, zegt Paulien Ebbers uit Ulft. Haar zoon Dennis van den Heuvel toont een filmpje waarop te zien is hoe met een schroevendraaier in de muur gepord wordt. Hordes mieren kruipen naar buiten en krioelen over de bakstenen. ,,Ze zaten in de spouwmuur, zie ze er dan maar weer eens uit te krijgen”, zegt Van den Heuvel.

Zeker zes jaar geleden dat de mieren voor het eerst werden ontdekt aan de Meidoornstraat. Ebbers was in haar voortuin aan het werk, toen ze allemaal prikjes op haar been voelde. ,,Later had ik allemaal kleine plekjes op mijn been. Toen wist ik dat het geen gewone mieren waren”, zegt ze. ,,Dracula-mieren noem ik die bijtende dingen sindsdien.”

Ze probeerde de mier op allerlei manieren weg te krijgen, van kokend water tot lokdozen, maar niets hielp. Ebbers werd zo gek van de overlast dat ze in 2016 besloot haar hele voortuin leeg te halen. ,,Het leefgebied voor de mieren verwijderen”, zegt ze.

Lees verder onder de foto.

Pauline Ebbers en haar zoon Dennis van den Heuvel hebben al jaren last van het draaigatje, een exotische mierensoort die moeilijk te bestrijden is.
Volledig scherm
Pauline Ebbers en haar zoon Dennis van den Heuvel hebben al jaren last van het draaigatje, een exotische mierensoort die moeilijk te bestrijden is. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek