Volledig scherm
PREMIUM
Bert Scheuter. © Foto Joost Hoving

Debatklimaat

columnDe column 'Rotklimaat', vorige week op deze plek, leverde bijna een record aan reacties op. Ook die column zelf ging over records: de Achterhoekse droogte. Sommigen vonden dat ik het alleen over hitte had moeten hebben. Maar dat was wel een erg korte column geweest: 'Dammen-an wa'n bôllenhette!' Zeg maar, wat wij Achterhoekers het liefst doen, nöhlen aover 't weer. Natuurlijk, ik ook.

Ik vond het ook nuttig om meer te weten over weer en klimaat. De uren in kranten, boeken en op internet gaven mij knap wat antwoorden op de vragen van het moment: vanwaar die hitte en droogte? Natuurlijk lees je over de klimaatcrisis die de wereld wurgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
    PREMIUM

    Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

    ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.

Achterhoek