Volledig scherm
PREMIUM
Bert Scheuter. © Foto Joost Hoving

Debatklimaat

columnDe column 'Rotklimaat', vorige week op deze plek, leverde bijna een record aan reacties op. Ook die column zelf ging over records: de Achterhoekse droogte. Sommigen vonden dat ik het alleen over hitte had moeten hebben. Maar dat was wel een erg korte column geweest: 'Dammen-an wa'n bôllenhette!' Zeg maar, wat wij Achterhoekers het liefst doen, nöhlen aover 't weer. Natuurlijk, ik ook.

Ik vond het ook nuttig om meer te weten over weer en klimaat. De uren in kranten, boeken en op internet gaven mij knap wat antwoorden op de vragen van het moment: vanwaar die hitte en droogte? Natuurlijk lees je over de klimaatcrisis die de wereld wurgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek