Volledig scherm
De Achterhoekse vlag. © Theo Kock

Dit is 'm, de Achterhoekvlag

LICHTENVOORDE - Dit is 'm dan, de vlag van de Achterhoek. Het dundoek bleef als één van de twintig laatste vlaggen over na de in totaal 380.000 stemmen die werden uitgebracht bij de ontwerpwedstrijd, die de Zwarte Cross en Grolsch hadden bedacht.

Volledig scherm
Het winnende ontwerp. © eigen foto

Een vakjury met daarin onder meer Bennie Jolink en Otwin van Dijk koos vervolgens het ontwerp van Paul Heutinck uit Winterswijk als Achterhoekse vlag.

De vlag werd dinsdag gepresenteerd op het Zwarte Cross-terrein. De kleur groen is vanwege het landschap, het ietwat gebogen kruis staat voor de kronkelende wegen in het buitengebied. ,,Hierin zie je wat je ziet als je door de Achterhoek rijdt: een weids groen landschap’’, zei Heutinck over zijn winnende ontwerp.

De vlag is te koop voor 15 euro, de opbrengst gaat naar stichting Pak An die verscheidene maatschappelijke projecten in de Achterhoek ondersteunt. De vlag wordt zeker gebruikt door een paar Achterhoekse gemeenten, waaronder Oost Gelre en Oude IJsselstreek, en voetbalclub de Graafschap.

Volledig scherm
De Achterhoekse vlag is gehesen. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Door app Ongehinderd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassingen

    Door app Ongehin­derd kan Roy ondanks zijn handicap weer uitgaan zonder nare verrassin­gen

    GENDRINGEN - Alles wat gehandicapten willen weten over de toegankelijkheid van voorzieningen als winkels, restaurants en bibliotheken in Oude IJsselstreek kunnen ze opzoeken met de app Ongehinderd. De gemeente is de eerste in de regio die meedoet aan de app. Mede op initiatief van de inclusiewerkgroep van Oude IJsselstreek die probeert van de gemeente de meest toegankelijke van Nederland te maken.

Achterhoek