Volledig scherm
Dit huis is al verkocht... © Simone Veenhuis

Doris (7) 'saboteert' verkoop woning favoriete buurvrouw

VARSSEVELD - Wat te doen als je favoriete buurvrouw ineens een tekoopbord in de tuin heeft staan? De 7-jarige Doris Veenhuis uit Varsseveld besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en alles op alles te zetten om buurvrouw Leis in de Prinses Irenestraat te houden.

Volgens de moeder van Doris is de 7-jarige eerst op hoge poten naar de buurvrouw gelopen om haar duidelijk te maken dat ze echt naast haar moet blijven wonen. Toen dat niet hielp was het tijd voor actie. Haar oplossing? Potentiële verkopers om de tuin leiden door heel groot 'verkogt' op het tekoopbord te zetten. Helaas voor Doris hebben haar 'verkogt'-borden de regen van de afgelopen dagen niet overleefd.

Nieuwe plannen
Of er nog nieuwe sabotageacties volgen, kan haar moeder nog niet voorspellen. „Het bord uitgraven is al langsgekomen als idee. Maar zover is het nog niet gekomen. Of zelf het huis kopen, maar dat lost het probleem niet op. Ze is in ieder geval heel ondernemend, dus het kan maar zo zijn dat ze weer iets bedenkt.”

Buurvrouw Leis is overigens niet van plan om heel ver bij Doris vandaan te gaan wonen. Ze is op zoek naar een kleinere woning, elders in Varsseveld.

Achterhoek