De vrijwilligers van de dorpsauto's in Netterden en Breedenbroek met wethouder Ankersmit van de gemeente Oude IJsselstreek.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrijwilligers van de dorpsauto's in Netterden en Breedenbroek met wethouder Ankersmit van de gemeente Oude IJsselstreek. © dg

Dorpsauto's van Netterden en Breedenbroek rijden af en aan

BREEDENBROEK - De dorpsauto's van Breedebroek en Netterden worden zo vaak gebruikt, dat de gemeente Oude IJsselstreek en de provincie Gelderland ook komend jaar geld willen investeren. Na volgend jaar moeten de dorpsauto's zichzelf kunnen bedruipen.

5 reacties

 • Robert

  3 jaar geleden
  Prima, het kost misschien iets meer. Maar wordt gedragen door vrijwilligers. Mogen wij ook iets hebben v.w.b. voorzieningen??? Ook al is het maar een dorpsauto, de ouderen maar ook jongeren maken er graag gebruik van. Zolang er parkeerplaatsen voor 30 miljoen aangelegd worden in een buurtdorp lijkt mij deze minimale bijdrage vanuit de overheid geen probleem.
 • joost2000

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens Kritik. Een totaal overbodige voorziening, waar ook nog misbruik van gemaakt wordt en veel gemeenschapsgeld naar verdwijnt. Kortom, weggegooide energie!
 • Kritik

  3 jaar geleden
  En daar is de dorpsauto voor nodig? Dure ritjes! Zeker als er ook nog iemand uit een ander dorp moet worden gereden. Bovendien heb ik niet overal kritiek op. Ik kijk realistisch naar de kosten/baten verhouding van dit auto project in ons dorp en dan kom ik maar tot 1 conclusie. Weggegooid geld.
 • Elly

  3 jaar geleden
  Jij bent diegene die overal kritiek op heeft.Bekijkt het eens van een positieve kant! BV: er zijn  personen die elke  week 2x naar de dagopvang gereden worden.
 • Kritik

  3 jaar geleden
  In Netterden is de dorpsauto overbodig. Hij staat voornamelijk op z'n vaste plek aan de oplader. Stil! Het is onzin dat provincie Gld en de gem.Oude IJsselstreek hier maatschappelijk geld in steken. In Netterden heeft bijna iedereen een of meer auto's bij huis staan. De dorpsauto is overbodige luxe. Het is het stokpaardje van een kleine groep en een goedkoop alternatief voor het gebruik van eigen vervoer. Voor die enkele student die naar het station moet (auto ouders) of de enkeling die een familie- of doktersbezoek wil/moet afleggen is geen gesubsidieerde dorpsauto nodig. 

Achterhoek