Volledig scherm
19-01-2020-Terborg-hoofdstraat explosie bovenwoning-foto Theo Kock-01 © theo kock persfotografie

Drie gewonden na explosie in woning Terborg, omwonende hoorde ‘enorme knal en glasgerinkel’

UpdateTERBORG - In een woning boven een winkelpand aan de Hoofdstraat in Terborg is zondagmiddag een explosie geweest. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, een van hen zou een kind zijn. 

Een van de drie is ernstig gewond geraakt en naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De andere twee gewonden zijn ter plaatse in een ambulance behandeld. De ramen van de woning zijn eruit gevlogen en de straat ligt bezaaid met puin. De schade is binnen groot, maar het pand is volgens de brandweer wel stabiel. 

De oorzaak van de explosie wordt onderzocht, daarom is de straat nog enige tijd afgesloten. 

Enorme knal 

Een geschrokken bewoonster van de Hoofdstraat verklaart dat ze ineens een ‘enorme knal’ en gerinkel van glas hoorde toen ze in de woonkamer van haar appartement zat.

,,Mijn man dacht in eerste instantie dat er een botsing was in de straat. Ik zei: ‘Nee, dat zijn geen auto’s’. Ik hoorde geen blik. We keken vervolgens naar buiten en zagen toen een balk op straat liggen, rook erbovenuit komen, het glas kapot en het puin.’’

Ze twijfelde geen moment en belde meteen naar noodnummer 112. Voetgangers op de later afgesloten straat boden ondertussen ook hun hulp aan aan de mensen in de woning van de explosie, vertelt ze. ,,Het enige wat je op zo’n moment hoopt is dat de hulpdiensten er snel zijn.’’

Dat was volgens haar het geval. Naast de brandweer en politie kwam er ook een traumahelikopter richting Terborg. De Veiligheidsregio sprak enige tijd van een Grip 1 situatie, wat betekent dat meerdere hulpdiensten samenwerken. 

Volledig scherm
19-01-2020-Terborg-hoofdstraat explosie bovenwoning-foto Theo Kock-01 © theo kock persfotografie
Volledig scherm
Terborg © Joost/ Ron V Media
Volledig scherm
Terborg © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Achterhoek