Volledig scherm
PREMIUM
Lessen Duits voor de basisschool opgehangen aan het Duitse meisje Elena. © Nuffic

Duits moet vanzelfsprekend zijn voor kinderen in de buurgemeenten

NETTERDEN - Op zeven basisscholen in Netterden, Megchelen, Varsselder, Etten, Gendringen, Breedenbroek en Dinxperlo van onderwijskoepel Essentius krijgen ruim 800 leerlingen in alle groepen een half uurtje Duits van twee professionele leerkrachten. Het project Spreek je buurtaal draait nu tweeënhalf jaar. Met succes.

Over nut en noodzaak van het Duits voor de jonge leerlingen wordt nauwelijks nog gesproken. Kunnen communiceren met de buren lijkt vanzelfsprekend. De praktijk is weerbarstig, Deutsch moet je leren. 

Progressie

Projectleider Jeannine Jansen (50) ervaart de progressie in het derde jaar van Spreek je buurtaal. ,,Je merkt nu dat Duits niet meer vreemd is voor de kinderen. Ze zijn gewend aan de klanken, aan de woorden. Filmpjes kijken gaat nu veel makkelijker. Het is niet meer een hele vreemde taal terwijl dat in het begin wel zo was. Een van de oorzaken is natuurlijk dat de kinderen veel te weinig de Duitse taal hoorden.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek