Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Menting met vouwfiets op station Praest, vanuit Arnhem op weg naar zijn werk in Megchelen. © Jan Ruland van den Brink

Duitse Rijn-IJssel Express is in trek bij Nederlanders: ‘prima en betaalbaar alternatief’

MEGCHELEN / ELTEN - Wie weet dat Megchelen diep in de Achterhoek ligt, denkt niet zo snel aan de trein als ideale vervoermethode naar Arnhem. Maar het is een prima alternatief voor woon-werkverkeer tussen beide plaatsen, bewijzen cijfers van het aantal reizigers in 2019 op de treinlijn Arnhem - Düsseldorf.

Voor Thijs Menting (35) is de grensoverschrijdende treinverbinding met haltes in de dorpen langs de route, een uitkomst. Enkele dagen per week reist hij vanuit zijn woonplaats Arnhem naar zijn werk bij NL Greenlabel in Megchelen. De Rijn-IJssel Express stopt in Nederland alleen in Zevenaar, maar na de grens stopt de trein op alle tussengelegen stations. Behalve in Emmerik kun je daarom ook in grensdorpen als Elten, Praest en Millingen in- en uitstappen.

,,Voor mij is de trein een prima en betaalbaar alternatief”, zegt Menting. ,,Reizen is snel, comfortabel en betrouwbaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek