Volledig scherm
Achterhoekse woorden op een schoolbord. © Do Visser

Eerste dialectles op Isala binnen een uur vol

SILVOLDE - De eerste dialectles die maandagmiddag gegeven wordt op het Isala College in Silvolde, blijkt zeer populair. Binnen het uur waren alle 90 plekken voor deze speciale les vergeven.

Dat betekent dat 90 leerlingen vanmiddag om 14.10 uur een anderhalf uur durende dialectles krijgen in de aula van de school, aan de Laan van Schuylenburch. De les wordt gegeven door Ben Hebing en Vera van Aken. Zij leren de leerlingen niet om ‘plat te praoten', maar geven uitleg over de kenmerken van de taal en tonen filmpjes waarin Achterhoeks wordt gepraat.

Flexrooster

Volledig scherm
Op het Isala College in Silvolde werken leerlingen sinds dit schooljaar met een flexrooster. Op de foto van links naar rechts: Koos Hek, Gilles Oortgiesen, Lot Scheuter, Dante van Hasselt, locatiedirecteur Mascha Schnitzler, Thijs Messing en Julia Kiefmann. © DE GELDERLANDER

De dialectles is onderdeel van het programma ‘Plus in Flex', de verstrooiingslessen in het flexrooster, dat dit schooljaar is ingevoerd op het Isala. In het flexrooster krijgen leerlingen kernvakken zoals Nederlands, Engels of wiskunde in blokuren van 80 minuten. Daaromheen moeten scholieren de flexuren van 40 minuten zelf invullen. Minstens vijf, meer mag.

De verstrooiingslessen zijn deze week op maandag en dinsdag. Behalve dialect konden leerlingen bijvoorbeeld ook kiezen voor darten, programmeren, yoga, Spaans of een wandeling. Het is de bedoeling dergelijke lessen na elke proefwerkweek te geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek