Volledig scherm
PREMIUM
Nienke Pieper (links) en Helga Oldenhave bij het vernieuwde recreatiegebied Engbergen. Zij zijn samen de kartrekkers van dit project. © theo kock persfotografie

Engbergen onderging de afgelopen 15 jaar een metamorfose, nu is het een ware natuurparel

VOORST/GENDRINGEN - Op een jeugdfoto ligt Nienke Piepers-Schieven (36) met haar broertje en zusje in een weiland naast de varkensboerderij van haar ouders in Voorst. Varkens zijn hier anno 2019 niet meer te vinden, want inmiddels runt Piepers op dezelfde plek samen met haar man en haar ouders een groepsaccommodatie en een golfbaan.

Het is één van de tientallen ontwikkelingen van de afgelopen vijftien jaar in natuur- en recreatiegebied Engbergen, tussen Voorst en Gendringen. Gisteren kwamen buurtbewoners, ondernemers en afgevaardigden van het waterschap, de provincie, de gemeente en andere betrokken organisaties bij elkaar om hier feestelijk bij stil te staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek