Volledig scherm
Het laatste avondmaal op de Da Vinci tentoonstelling in het Civon. © Jan van den Brink

Expositie Da Vinci in innovatiecentrum Ulft: robotontwerp uit 15e en 21e eeuw

ULFT -  Een ontwerp van een robot uit 1495 naast een hypermoderne robotarm. De expositie ‘Leonardo da Vinci, kunstenaar - uitvinder - genie’, laat met dit beeld feilloos te zien waarom het zo'n goed idee was de internationaal reizende tentoonstelling naar het CIVON in Ulft te halen. 

De expositie toont Da Vinci meer dan als kunstenaar, vooral als uitvinder en wetenschapper. De schaalmodellen op basis van de tekeningen van de Italiaan (1452 - 1519) tonen aan hoe ver hij zijn tijd vooruit was. Precies daarmee wordt de link gelegd met het CIVON, een innovatiecentrum dat er op gericht is het enthousiasme voor techniek en innovatie aan te wakkeren. 

Reproducties van bekende schilderijen 

De schaalmodellen zijn voor een deel te bedienen door de bezoekers. Verder zijn er reproducties van bekende schilderijen van Da Vinci te zien en geeft een tijdlijn  een overzicht van werk en leven van het genie. 

De expositie werd deze week officieel geopend en is deze en volgende maand gratis te bezoeken op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 26 oktober eveneens van 10.00 tot 17.00 en op de zondagen in oktober en november van 12.00 tot 17.00 uur. Het CIVON Innovatiecentrum is te vinden op het DRU industriepark in Ulft. 

Volledig scherm
Robot naast robot. © Jan van den Brink
Volledig scherm
Veel nagebouwde schaalmodellen op de expositie in het CIVON. © Jan van den Brink

Achterhoek