Volledig scherm
Impressie van De Belevenis in Megchelen. © theo kock persfotografie

Feest vol licht in Megchelen

MEGCHELEN - Verlichte feeën en een pratende boom voor de allerkleinsten, een verlichte klimwand voor de oudere jeugd en een knalfeest met band en bier als afsluiter. Vervelen hoefde niemand zich afgelopen weekend bij de eerste editie van De Belevenis in Megchelen bij tuincentrum Louis Venhorst. 

Hoewel er met zo’n tweeduizend bezoekers over twee dagen iets minder mensen waren dan vooraf gehoopt, is voorzitter Edwin Spierings van organisator ‘t Naoberschap dik tevreden. ,,We hebben tientallen warme en positieve reacties gehad, het was prachtig.”

Zondag zijn de zeshonderd lampen en 16 (!) kilometer aan stroomkabels opgeruimd. Waarschijnlijk moeten die volgend jaar weer uitgerold worden, want volgens Spierings is de kans groot dat De Belevenis dan terugkeert.

Volledig scherm
Impressie van De Belevenis in Megchelen. © theo kock persfotografie
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek