Volledig scherm
Festivaart 2018. Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Festivaart stopt na 2019, andere invulling Hemelvaartfeesten

ULFT - Dancefestival Festivaart wordt in 2019 voor het laatst gehouden. De donderdag tijdens de Hemelvaartsfeesten bij de DRU in Ulft krijgt een nieuwe opzet. 

Het dancefestival Festivaart werd vanaf 2011 op Hemelvaartsdag bij de DRU in Ulft gehouden. De eerste editie was meteen een groot succes. Er kwamen echter ook klachten uit de omgeving, onder meer van een boer die naast het festivalterrein woont. Zijn koeien waren tijdens het melken in paniek geraakt door de harde beats. Daarop werd besloten vanaf het volgende jaar tussen 17.00 en 19.00 uur de muziek zachter te zetten. Het festival trok maximaal vijfduizend bezoekers.

Hangmatten

In 2018 ging Festivaart samen met Coverland, dat de zaterdag na Hemelvaart bij de DRU wordt gehouden. De vrijdag er tussenin kreeg een festivalgevoel met foodtrucks, hangmatten en een gevarieerd programma. Zo ontstond een driedaags festival onder de titel Hemelvaartfeesten. 

Nieuw concept

Op de website van de Hemelvaartfeesten staat dat er in 2020 voor de donderdag ‘een geheel nieuw concept gelanceerd wordt'. Organisator Gijs Haccou van Festivaart was niet voor commentaar bereikbaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek