Foefelfestijn

columnAfgelopen weekend organiseerde ik met een paar vrienden voor de zesde keer het Foefelfestijn in het Wapen van Ulft. Alle leeftijden, 'rangen' en 'standen' komen af op dit festival waar we van poëzie tot punk programmeren. Geheel volgens de norm van dit inclusiviteitstijdperk eigenlijk. Of zoals ik eens in Vrij Nederland schreef: 'Van inbreker tot internist komen er om te dansen.'

De avond werd geopend door De Onofficiële Ulfse Schrijverschool. Richard Nowak, Marcel Rözer en Jack Weijkamp droegen hertalingen van pornografische gedichten uit Boek XI van de Epigrammen voor, van de Romeinse dichter Martialis, eerste eeuw na Christus. Daarna begon er een punkbandje te spelen. Niet veel later werd er met leverworsten gegooid. Alles verliep geheel volgens plan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek