Volledig scherm
Het pand waarin Stichting Oersterk is gevestigd op het DRU-terrein in Ulft. © Google Streetview

Gehandicapten bestolen van geld, Playstation en televisie

ULFT - Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag 1.600 euro, twee spelcomputers en een televisie gestolen uit het pand van de stichting Oersterk in Ulft. Het gestolen geld was grotendeels bij elkaar gebracht door gehandicapte cliënten, die dagbesteding vullen bij de stichting.

,,Een ontzettend laffe diefstal van een groep die al zo kwetsbaar is’’, zegt stichtingsvoorzitter Tonnie Giesen. Collega's van hem ontdekten de diefstal dinsdagmorgen, toen ze de deur van hun pand aan het Emailleplein op het DRU-terrein open zagen staan. ,,De tv was van de muur getrokken, de Playstation en Wii waren weg, net als de potjes voor de vier logeergroepen waarin bij elkaar 1.600 euro zat’’, zegt Giesen.

Boodschappen en uitjes

Dat geld is bedoeld voor de kinderen (6 tot 25 jaar) met een fysieke en/of lichamelijke beperking die er in het weekend komen logeren. Zij kunnen er boodschappen van doen en van het geld dat overblijft, worden uitjes georganiseerd. ,,Een bezoekje aan de dierentuin, een film kijken in de bioscoop of samen uit eten, dat soort dingen’’, zegt Giesen.

De inbrekers zijn binnengekomen door het sleutelkluisje aan de muur open te breken. Binnen haalden zij de spullen weg en gingen er weer vandoor. Giesen heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt.

De daders staan bovendien op camerabeelden, die in bezit zijn van de stichting. Giesen dreigt die te publiceren als de inbrekers zich voor maandag niet hebben gemeld. ,,Ze staan herkenbaar op beeld, maar we hopen dat ze berouw tonen en onze spullen komen terugbrengen. Dat is alles dat we vragen.’’

Hartverwarmend

De brutale diefstal heeft wel een positief bijeffect: in de buurt hebben mensen zich verzameld om iets te gaan doen voor de stichting. Zij zamelen geld in om de lege kas weer aan te vullen. Giesen: ,,En iemand kwam al hier met een oude Wii, die hij zelf niet meer gebruikte. Mochten we zo hebben. Dat soort zaken is natuurlijk fantastisch en hartverwarmend!’’

De stichting Oersterk heeft behalve in Ulft ook locaties in Doetinchem en Wehl. Daar worden elk weekend bij elkaar 125 kinderen opgevangen, zodat het thuisfront even tot rust kan komen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek