Volledig scherm
De opbouw van de horrornight. © theo kock persfotografie

Griezelen in de defecte kerncentrale van Silvolde

SILVOLDE - Er wordt deze dagen hard gewerkt om van het braakliggende terrein aan de Reeënstraat in Silvolde een verwoest nucleair landschap te maken, compleet met een metershoge kernreactor. Zaterdag kunnen bezoekers er terecht om te griezelen tijdens een heuse meltdown.

Het is voor de tweede keer dat een groep van in totaal zo'n zestig jongeren in Silvolde de tijd rond Halloween aangrijpt om de ‘Strong Horror Night’ te houden. De griezelavond had vorig jaar een medisch thema en trok toen zo'n vijfhonderd bezoekers. 

Chernobyl

De bezoekers krijgen zaterdag te maken met een rampscenario in een kerncentrale. Het idee is geïnspireerd op de succesvolle HBO-serie Chernobyl . ,,Het is populair onder jongeren. Vandaar dat dit thema er al snel uit kwam rollen’’, zegt jongerenwerker Benny Vonk, die bij de organisatie betrokken is. 

Bezoekers die het aandurven naar binnen te gaan, krijgen een wit pak aan en belanden in de controlekamer van de kerncentrale, vertelt hij.  Als het mis gaat in de reactor, moeten de bezoekers hun weg naar buiten zien te vinden door een doolhof  waar ze in verschillende gevaarlijke en enge situaties terechtkomen.

Voorverkoop

Bezoekers doen er volgens Vonk goed aan om in de voorverkoop een kaartje te kopen bij de Plus in Silvolde. Zij krijgen zaterdag voorrang op de mensen die ter plekke een kaartje kopen. Zaterdag van 18.00 uur tot 19.30 uur zijn eerst de jongere kinderen welkom. 

Kaartjes kosten twee euro per persoon. Tussen 20.00 uur en 23.00 uur is de horrornight te bezoeken voor oudere jeugd en volwassenen. Kaartjes kosten dan vijf euro. 

Volledig scherm
© theo kock persfotografie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek