Volledig scherm
Chinook helikopters vliegen dinsdagavond laag over de Achterhoek. © Bart Meesters

Grote Chinooks vliegen over Achterhoek

MEGCHELEN - Het zware gedreun van Chinook helikopters is woensdagavond met enige regelmaat te horen in het luchtruim boven de Achterhoek. De Koninklijke Landmacht houdt van 20 tot 23 uur een grote oefening. Startplaats is Megchelen.

Chinook helikopters brengen het 13 Infanteriebataljon op 12 september van Megchelen naar de Ermelose Heide. De verwachting is dat de helikopters meerdere keren zullen landen en stijgen nabij Megchelen. Daar vandaan vliegen ze laag over de Achterhoek richting Veluwe. De helikopters vervoeren niet alleen mensen, de kans is aanwezig dat er ook materiaal onder aan helikopters wordt vervoerd.

De zogenoemde Landing Zone is vanuit de Landerweg en de Millingseweg te zien. Toeschouwers zijn welkom, maar ze worden verzocht op de verharde wegen te blijven en niet het weiland in te gaan of de oefening op een andere manier te verhinderen.

Defensie laat weten dat de oefening zorgvuldig voorbereid is en dat er geprobeerd wordt de overlast zoveel mogelijk te beperken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek