Grote zorgen over aanpak sektes na arrestatie Varssevelder en inval Goch: ‘Meldpunt moet terug’

VIDEOOver de aanpak van misstanden binnen sektes bestaan grote zorgen. Er moet zo snel mogelijk een meldpunt komen, waar slachtoffers en hun familie terecht kunnen voor hulp.

5 reacties

 • NulTachtig

  2 maanden geleden
  Het zijn niet zozeer kwetsbare mensen, maar in het geval van Koningslust begon het op de kwetsbare beïnvloedbare puberleeftijd. Na 25 jaar fysieke en psychische mishandeling, vernederingen overstaan van de groep en peseksueel geweld moet je heel erg stevig in de schoenen staan om er uit durven te stappen.
 • NulTachtig

  2 maanden geleden
  Zit Rene L van het voormalige clubje uit Koningslust inmiddels ook al achter de tralies? Over fysieke en psychische mishandeling, seksueel geweld en vrijheidsberoving gesproken.
 • Mattie

  2 maanden geleden
  Dus dan moet je ze maar geld geven? Vreemde redenering.
 • Jeempie

  2 maanden geleden
  Een groot probleem vormt de financieele positie van religieuze sektes omdat zij niet belasting plichtig zijn en vaak bedrijfsmatig goed verdienen. Mensen die in problemen zijn geraakt worden daardoor kwetsbaar en zijn makkelijk over te halen om zich aan te sluiten. Overigens moet de overheid hand in eigen boezem steken want de slechte financieele positie van veel mensen laat ook andere uitwassen bestaan die verboden moeten worden of zijn...!!! 
 • MBD

  2 maanden geleden
  Ik denk dat er vooraf al wat misgaat.Het zijn toch vooral de kwetsbare mensen die zich inlaten met een of andere sekte.Als je een gezond verstand hebt en stevig met je voeten op de grond staat ga je geen toevlucht zoeken bij zoiets.Erg genoeg hoor
 1. Hotel De Roode Leeuw
  PREMIUM
  Column Jonah Falke

  Hotel De Roode Leeuw

  Voor een interview moest ik in hotel De Roode Leeuw in Terborg zijn. Een donkerbruin etablissement zoals er duizenden zijn, met dik tapijt en vriendelijke medewerkers. Het is makkelijk om je er thuis te voelen, want velen gingen je voor. Maar momenteel logeerden er slechts een paar gasten. De uitbater dacht voorzichtig over de toekomst na, al zag hij de zakelijke hotelgasten niet snel terugkeren. De globalisering kwam tot stilstand, ook in Terborg. De wereld is overal.
 1. Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet
  Play

  Collega's brengen zieke agent Harry (62) een laatste groet

 2. A15 dwars door Helhoek: buurtbewoners blijven in spanning
  Play

  A15 dwars door Helhoek: buurtbewo­ners blijven in spanning

Achterhoek