Heuse boerenbruiloft in Silvolde: 'Lijk wel op burgemeester van Samson en Gert'

videoSILVOLDE - Een echte huwelijksplechtigheid is het niet, benadrukt burgemeester en bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand Otwin van Dijk zaterdag. ,,Ik ga jullie in de onecht verbinden’’, aldus de eerste burger van Oude IJsselstreek, getooid met een hoge zwarte hoed en gestoken in gepaste kledij. Even later geven André Driever en Ingrid Schwarz elkaar het jawoord tijdens een heuse boerenbruiloft.

Volledig scherm
André Driever en Ingrid Schwarz. © DG

Zelfspot is Otwin van Dijk niet vreemd. ,,Ik lijk wel een beetje op de burgemeester van Samson en Gert, van de Belgische televisie.’’ Het is zaterdag rond het middaguur in Gasterij De Beestenboer in Silvolde, het decor van een heuse boerenbruiloft, georganiseerd door de Stichting CARE Travel.

Deze club vrijwilligers organiseert uitstapjes en activiteiten voor ouderen die zorg behoeven en voor wie eenzaamheid dreigt. ,,We wilden altijd een boerenbruiloft organiseren, maar het kwam er steeds niet van’’, zegt initiatiefnemer Jos van den Berg.

Latrelatie prima

Totdat Cupido de stichting te hulp komt. Twee vrijwilligers, chauffeur André Driever en coördinator en communicatieadviseur Ingrid Schwarz, krijgen een relatie. Hij (67) eerder getrouwd en gescheiden, zij (60) weduwe. Een echt huwelijk hoeft voor hen niet, de huidige latrelatie bevalt prima. Maar figureren op een traditionele boerenbruiloft, met krentenwegge, jenever en heel veel belangstelling van cliënten van de stichting kan natuurlijk wél.

Burgemeester Otwin van Dijk zegt zijn medewerking toe. In gasterij De Beestenboer in Silvolde wordt de perfecte locatie gevonden. Vandaar dat de plechtigheid deze zaterdagmiddag in vol ornaat wordt gehouden. Het echtpaar wordt met paard en wagen gebracht en schikt zich met verve in zijn rol.

En de gasten? Die vinden het prachtig.

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek