Hoe boerenbevrijdingsdag een rampdag werd.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe boerenbevrijdingsdag een rampdag werd. © Ruben L. Oppenheimer

Hoe boerenbevrijdingsdag eindigde in een bloedbad: ‘Door de falende democratie bloedt de sector’

Op 1 april was het vijf jaar geleden dat het melkquotum voor boeren is afgeschaft. ‘Bevrijdingsdag’ noemde LTO deze dag destijds. Na jaren van stilstand kon de sector weer groeien. Maar het loslaten van het melkquotum eindigde in een drama voor de melkveehouderij.

5 reacties

 • N Hylkema

  1 jaar geleden
  De zuivelindustrie was niet zo zeer schuldig.Coöperatie Friesland Campina werd door zijn eigenaren - de melkveehouders - feitelijk gedwongen in te stemmen met de groeiende productie en de verwerking daarvan. De toenmalige directie was duidelijk niet blij met dit besluit.
 • HermanGalle

  1 jaar geleden
  Mijn mededogen gaat in de eerste plaats uit naar de dieren.
 • geen

  1 jaar geleden
  Is boer van Dijk wel eerlijk voorgelicht door agrarische adviseur buro en de bank? Ik denk van niet, Daar moet je oa de schuldige zoeken. Zelf beetje kritisch nadenken had ook geholpen. Quota loslaten en allemaal als gekken uitbreiden.....dat kon niet goed gaan!
 • Beukenhorst

  1 jaar geleden
  Wanneer je een vergunning hebt, kun je er niet op rekenen dat je door mag blijven gaan met verontreinigen.  De boeren zetten steeds veel druk op de overheid. Dat breekt ze nu op. 
 • Scepticus

  1 jaar geleden
  Het was weer eens een van de vele slecht uitgevoerde plannen van de incompetente kabinetten Rutte. Onbegrijpelijk dat mensen nog steeds op die partijen stemmen. Als je ziet wat ze aangericht hebben, hoe kun je dan nog op VVD,CDA,d66,groenlinks stemmen Er was groei zegt men..... die groei was er ondanks de maatregelen Rutte, Niet door hen. Wordt wakker mensen, let op en denk aan dit soort zaken zoals het melkquotum als u in het stemhokje volgend jaar staat.

Achterhoek