Relaxen en muziek op het Hootchie Koe Festival.
Volledig scherm
Relaxen en muziek op het Hootchie Koe Festival. © DE GELDERLANDER

'Hootchie Koe' van start met 1.500 belangstellenden

VARSSEVELD - In Varsseveld is vrijdagavond de derde editie van het Hootchie Koe festival van start gegaan. Zo'n 1.500 belangstellenden kwamen naar het erf van museumboerderij 't Hofshuus. 

Zaterdag en zondag zijn dat er gemiddeld ongeveer duizend per dag. ,,We programmeren steeds meer theater, voor ieder wat wils”, zegt mede-organisator Tom Wolterinck. ,,En doordat het allemaal regionale acts zijn, zowel theatraal als muzikaal, kunnen we de prijzen laag houden”, voegt organisator Joost de Gier eraan toe.

'Vroleukste'

Hij noemt Hootchie Koe het  ‘vroleukste’ festival van Nederland. Dat zit 'm volgens hem in de kleurrijke vormgeving, het enthousiasme van zowel de artiesten als het publiek en de altijd schijnende zon.

Moederdag

Kinderen komen gratis binnen en ook voor hen is er genoeg te doen: pizza’s bakken, springen op het mega-springkussen of een mooie kaart inkleuren voor moederdag.

Zaterdagavond duurt het programma tot middernacht, zondag 13 mei beginnen de eerste optredens  en acts om 12 uur.

Eten op het Hootchie Koe Festival in Varsseveld.
Volledig scherm
Eten op het Hootchie Koe Festival in Varsseveld. © DE GELDERLANDER
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek