Volledig scherm
Foto ter illustratie. © frans nikkels

Injectie voor omroep Regio8: ‘Enorme kwaliteitsimpuls voor onze redactie’

ULFT – Regionale omroep Regio8 uit Ulft krijgt 167.000 euro van het stimuleringsfonds voor de journalistiek. De omroep trekt daarmee vier journalisten aan die zich storten op de regionale berichtgeving in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland. 

Het Rijk heeft 5 miljoen euro beschikbaar gesteld aan het stimuleringsfonds voor de professionalisering van regionale omroepen in Nederland. Van de plannen van 73 omroepen zijn er 20 gehonoreerd, waaronder dat van Regio8.

 Stabiliteit

Volledig scherm
Het logo van Regio8. © PR

,,Voor ons betekent deze toekenning stabiliteit in onze redactionele organisatie en groei in het journalistieke personeelsbestand”, zegt directeur Peter Berendsen van de omroep.

,,Ik verwacht dat dit ook een positieve werking zal hebben op de provincie Gelderland. Zij heeft aangegeven dat ze de lokale journalistiek bij de publieke regionale omroepen wil versterken. Het Rijk neemt Regio8 serieus, ik verwacht hetzelfde van de provincie.” 

Dieper in de haarvaten

Regio8 is inmiddels met de werving van de journalisten begonnen. ,,Per maart willen we de nieuwe club rond hebben”, zegt eindredacteur Joost Jonker. ,,Het zal een enorme kwaliteitsimpuls voor onze redactie opleveren. Met de nieuwe collega’s willen we de gemeenten beter bedienen, dieper in de haarvaten van de samenleving duiken en daarmee meer agenda-bepalend dan agenda-volgend worden. Dit is een tweejarig project dat per jaar wordt beoordeeld. We zetten er ons voor in om ook voor het tweede jaar dezelfde toekenning te krijgen.”

Er werken nu 2 fulltime journalisten, enkele vaste medewerkers en twee cameramensen (1,5 fte) bij Regio8. 

Achterhoek