Irene van der Aart.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van der Aart. © Koen Verheijden

Irenes moeder stapte vrijwillig uit het leven: ‘Jullie moeten niet denken dat ik langer blijf leven dan ik zelf wil’

het gesprekDat haar moeder haar eigen keuzes maakte, wist columniste Irene van der Aart al lang. Dat ze dus ook haar eigen dood regisseerde, was volstrekt duidelijk. ‘Jullie moeten niet denken dat ik langer blijf leven dan ik zelf wil.’

8 reacties

 • Mies Gooyer

  1 week geleden
  Leg uit, null
 • null

  1 week geleden
  Veel sterkte, maar waarom vraagt Irene steeds overal aandacht voor haarzelf?
 • Sandra Vliet

  1 week geleden
  Bedankt voor de lieve reactie Rimke. Overigens excuses dat ik het over mijzelf had. Belangrijkste bij dit artikel is vooral dat ik hoop dat Irenes moeder een gelukkig leven gehad heeft en dat ik haar wijze van redeneren en de onafhankelijkheid die ze daarbij laat zien, ontzettend bewonderingswaardig vind. Ze heeft haar eigen unieke visie, ongeacht dat het niet per se de mening van de meerderheid is en daar heb ik enorm veel respect voor. Bovendien maakt ze het onderwerp bespreekbaar.
 • Rimke Snel

  1 week geleden
  Lieve Sandra, ik hoop dat jij hulp kan vinden voor welke keuze jij ook maakt. Soms is het leven gewoon te zwaar en niemand anders dan jijzelf kan en mag daar over oordelen.
 • Sandra Vliet

  1 week geleden
  Ik heb enorm veel respect voor haar 84 jarige moeder, wanneer ik dit zo lees. Ik zou willen dat ik ook zo een beslissing durf te nemen, wanneer ik dat zou willen. Ben nu 25 jaar oud, maar mentaal heb ik het al jaren zwaar. Ook heb ik geen interesse in het zorgsysteem, dus ik probeer zelf vooral manieren te vinden om alsnog te proberen willen blijven leven. Maar ik denk dat ik veel vaker liever het gewoon zou willen opgeven, dan dat ik graag verder zou willen leven.
 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Achterhoek