Irene van der Aart.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van der Aart. © Koen Verheijden

Irenes moeder stapte vrijwillig uit het leven: ‘Jullie moeten niet denken dat ik langer blijf leven dan ik zelf wil’

het gesprekDat haar moeder haar eigen keuzes maakte, wist columniste Irene van der Aart al lang. Dat ze dus ook haar eigen dood regisseerde, was volstrekt duidelijk. ‘Jullie moeten niet denken dat ik langer blijf leven dan ik zelf wil.’

9 reacties

 • Joris Driepinter

  8 maanden geleden
  Deze krasse dame had natuurlijk gewoon gelijk; als je een lang leven hebt gehad en je bent zover dat je denkt: het is mooi geweest, dan moet je zelf kunnen vertrekken als je dat wilt. Natuurlijk is het fijn voor de nabestaanden dat dit in enig overleg gebeurd is... Dit is de beste weg voor ouderen die 'klaar' zijn, of erg zieke mensen die liever willen vertrekken, omdat er een lijdensweg volgt die ze niet willen meemaken ! Er is er maar één de baas over je lijf en geest, dat ben je zelf !
 • Mies Gooyer

  9 maanden geleden
  Leg uit, null
 • De Vries

  9 maanden geleden
  Veel sterkte, maar waarom vraagt Irene steeds overal aandacht voor haarzelf?
 • Sandra Vliet

  9 maanden geleden
  Bedankt voor de lieve reactie Rimke. Overigens excuses dat ik het over mijzelf had. Belangrijkste bij dit artikel is vooral dat ik hoop dat Irenes moeder een gelukkig leven gehad heeft en dat ik haar wijze van redeneren en de onafhankelijkheid die ze daarbij laat zien, ontzettend bewonderingswaardig vind. Ze heeft haar eigen unieke visie, ongeacht dat het niet per se de mening van de meerderheid is en daar heb ik enorm veel respect voor. Bovendien maakt ze het onderwerp bespreekbaar.
 • Rimke Snel

  9 maanden geleden
  Lieve Sandra, ik hoop dat jij hulp kan vinden voor welke keuze jij ook maakt. Soms is het leven gewoon te zwaar en niemand anders dan jijzelf kan en mag daar over oordelen.

Achterhoek