Volledig scherm
Minister Bruno Bruins (VVD) neemt een penalty op het veld van vv Terborg, maar mist. © Jan Ruland van den Brink

Jeugdkeeper stopt penalty van minister in Terborg

TERBORG - Minister Bruno Bruins raakte ’m niet helemaal goed, maandag in Terborg. De minister trapte bij de training van de jeugd onder-9 (7-9 jaar) van VV Terborg een balletje mee, maar de jeugdkeeper van dit team stopte de penalty van Bruins vakkundig.

Dit vlak voordat de minister een presentatie bijwoonde over het Terborg Toernooi. Op dit internationale jeugdtoernooi speelde onder meer Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar nog als jeugdspeler.

Verkiezingen

Bruins, VVD-minister voor Medische Zorg en Sport, arriveerde ’s middags al in het stadje in het kader van de aankomende verkiezingen voor zowel Provinciale Staten (PS) als het waterschap én Europees Parlement (EP). In Terborg kreeg Bruins uitleg over de feestelijkheden rond het 600-jarig bestaan van het stadje, maar drukker was hij met het uitreiken van de zogeheten Doeners-onderscheiding: een vaasje met bloemen, gemaakt bij Zozijn in Terborg. Deze eer viel te beurt aan Els Bakker, de familie Buizert, de familie Frensen, Frits en Thea van Dam, Mieke Veenink en Wilma Thuis en Floor Wissing en Puck Vriens.

Ook werd de voltallige jeugdcommissie van VV Terborg bedankt, die kreeg twee wedstrijdballen van de minister om de jeugd mee te laten voetballen.

De verkiezingen voor het waterschap en PS zijn woensdag 20 maart, die voor het EP donderdag 23 mei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek