Volledig scherm
De brandweer bestrijdt de hooibrand in de kapschuur aan de Keppelbroeksdijk in Terborg. © DG

Kalveren gered bij hooibrand in kapschuur in Terborg

updateTERBORG - Een aantal kalveren is donderdagmorgen gered bij een schuurbrand aan de Keppelbroeksdijk in het buitengebied van Terborg. Daar was opgeslagen hooi in een open kapschuur in brand gevlogen.

Eigenaar Dagmar Willemsen zat in huis koffie te drinken toen hij rond 10.30 uur werd gealarmeerd door buren. De kalveren in de schuur konden tijdig worden verplaatst. De brandweer rukte met vijf wagens uit en had het vuur rond 11.30 uur onder controle.

Willemsen had het hooi woensdag in de schuur gezet. Hoe het in brand heeft kunnen vliegen, is zowel hem als de brandweer nog een raadsel. ,,Het kan geen broei zijn, want ik heb de temperatuur woensdag nog gemeten en toen was alles in orde’’, zegt Willemsen.

De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. Er is geen gevaar voor de omliggende panden en er is ook geen asbest vrijgekomen. Er is niemand gewond geraakt.

Volledig scherm
De brand in Terborg. © News United
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek